torstai 30. maaliskuuta 2017

HERKKU VÄLIPALA

IMG_0331
Hups! Juuri sanoin, että tulee olemaan hiljaista, mutta täällä sitä heti ollaan. Muistin luonnoksissa olevan keskeneräisen postauksen näistä leivistä ja päätin tulla heti julkaisemaan tämän.

Eräässä aikaisemmassa postauksessa kerroin uudesta rakkaudestani: mangosta ruisleivän päällä. Sen innostamani halusin kokeilla vähän toisenkinlaisia leipiä. Kaikille varmaan on tuttuja ainakin avocadoleivät ja maapähkinävoi+banaani leivän päällä. Myös mansikkaleipiin olen törmännyt pinterestissä ja instagramissa ja muuallakin internetin syövereissä. Tässä olisi nyt mun variaatiot tällaisista herkkuleivistä.

IMG_0322 IMG_0335 IMG_0327 IMG_0343

MANGO-AVOCADO-RUISLEIPÄ

Kuten jo kerroin, mango ruisleivän päällä oli rakkautta ensisilmäyksellä niinkuin avocadoleipäkin. Halusin kokeilla näitä yhdessä, koska pelkkä mango yksinään tuntui vähän "kuivalta" vaikka sitä rakastin ihan sellaisenaankin. Mango ja avocado sopi tosi hyvin yhteen ja tämä oli näistä leivistä ehdoton lemppari.


BANAANI-MUSTIKKA-SUKLAATUOREJUUSTO

Maapähkinävoi tuntuu olevan tosi monien suosikki, mutta itse en tykkää. En yhtään. Halusin kokeilla banaani-maapähkinävoi -leipää korvaamalla maapähkinävoin suklaatuorejuustolla ja nam. Paljon enemmän mun makuun tuolla tavalla. Tuo tuorejuusto oli tosin todella makeaa, joten en tuollaista söisi kovin usein, enkä yhtä enempää. Mustikat olin alunperin ajatellut mansikoiden kaveriksi, mutta testaillessa koin niiden sopivan paremmin banaanin kaveriksi. Yhdistelmä toimi paremmin kuin hyvin.


MANSIKKA-VANILJATUOREJUUSTO-RUISLEIPÄ

Tämän idean bongasin pinterestistä. Tässä oli sama makeusongelma tuorejuuston suhteen kuin noissa banaanileivissä, joten yksi kappale tätä riittää. Joku saattaa tosi olla enemmän makean ystävä kuin minä, joten kannattaa itse kokeilla mitä mieltä on näistä ja kuinka monta kykenee syömään. En malta odottaa, että pääsisin tekemään näitä uudestaan kesällä suomalaisilla mansikoilla.Itse tein nämä kaikki ruisleivällä, mutta toimii varmasti hyvin -ehkä jopa paremmin- myös vaalealla leivällä. Kannattaa kokeilla omia versioita tällaisita herkkuleivistä ja etsiä se oma lemppari.

7 kommenttia:

 1. oi vitsi miten hauska idea, eipä ole koskaan tullut mieleen :D avocado ruisleivällä on kyllä ehdoton lemppari, joten ehkä uskaltaudun lisäämään päälle ensikerralla vielä mangoa!

  http://neasjoblom.blogspot.com.ee/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Mango oli kyllä ihan extempore idea eräänä aamuna. Oli kyllä paras idea pitkään aikaan :D

   Poista
 2. Ihan huippuhyviä ideoita! Mä olenkin kuumeisesti miettinyt, millaisia vaihtoehtoja löytyisi terveellisimmistä herkuista perus karkin ja sipsin korvikkeeksi. Ihanan helppoja toteuttaa ja täytyy ehdottomasti pistää tämä postaus talteen myöhempää kokeilua varten :) Herkullisia kuvia olet valinnut postaukseen, nam! ♥

  http://bottleoflove.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, jos tästä sait jotain apua mietintääsi. Kannattaa myös punnitse & säästä -kaupasta käydä etsimässä niitä terveellisiä herkkuja. Sieltä mun lempareita on kuivatut mansikat ja hedelmät hedelmät -etenkin mangot :)

   Poista
 3. Ei olis itsellä koskaan tullut mieleen laittaa mangoa ruisleivän päälle! Nam, täytyy kokeilla! :-)

  http://miiamata.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Ai, että! Niin herkullisen näköisiä leipiä :-) Sulla on tosi kiva blogi!

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista