maanantai 27. helmikuuta 2017

MALMÖ

P1011101
Taas vähän takaisinheittoa meidän muutaman viikon takaiseen viikonloppureissuun (täällä juttua reissun kööpenhamina osuudesta). Malmö oli todella symppis ja söpö, vähän pienempi kaupunki. Meillä ei ollut ihan niin paljon aikaa tuolla, joten ihan rauhassa vaan kierreltiin enimmäkseen vanhan kaupungin lähistöllä ja syötiin ja kahviteltiin. Malmöön pääsi tosi helposti junalla Kööpenhaminasta ja suosittelen ehdottomasti tekemään päiväretken Malmöön, jos ootte Köpiksessä.

P1011106 P1011165 P1011183 P1011135 P1011174 P1011115 P1011167 P1011107 P1011187 P1011155 P1011178
Tosiaan, meidän todellinen syy koko tälle reissulle oli Green Dayn keikka Malmössa. Lauantaina saavuimme Malmöön noin puolenpäivän aikoihin ja mentiin suoraan hotellille. Hetki latailtiin puhelimia ja valmistauduttiin Malmön tutkimiseen.

Kuten jo mainitsin, Malmö-päivä meni suurimmaksi osaksi pyöriessä vanhassa kaupungissa ja sen lähistöllä. Vanha kapunki oli todella tunnelmallinen ja siellä oli mukava pyöriä. Käytiin myös muutamassa kaupassa jollain vähän isommalla ostoskadulla. Jossain vaiheessa eksyimme myös johonkin puistoon käppäilemään. Malmösta jäi tavallaan vähän suppea kuva, mutta mitä nyt olen ymmärtänyt niin ei siellä oikein mitään nähtävää edes ole. Kiva, symppis kaupunki silti.

Paras tunnelma mun mielestä oli Lilla Torgin aukiolla. Kaikilla sen aukion reunustalla oleville ravintoloilla oli terassit täynnä porukkaa ja aurinko paistoi taivaalta. Siinä tuli aika keväinen fiilis katsellessa niitä täysiä terasseja. Päätettiin jo alussa, että mennään niistä ravintoloista johonkin syömään ja niinhän me teimme. Ravintolaksi valikoitui italialaistyylinen La grappa, jossa söimme todella hyvät pastat. Olisimme halunneet terassille, mutta kaikki terassit olivat niin täynnä, että tyydyimme sisätilaan. Jälkiruualle menimme ravintolan vieressä olevaan kahvilaan nautiskelemaan  juustokakkua ja lämpimiä juomia terassille. Tämän kahvilan pieni terassi oli ainoa, missä ei ollut lämpölamppuja. Pärjäsimme kuitenkin todella hyvin kuumien juomien sekä vilttien kanssa ja saimme julistaa terassikauden avatuksi.

Syömisten jälkeen mentiinkin jo kaupan kautta hotellille valmistautumaan keikkaan ja fiilistelemään etukäteen Green Dayta. Keikka oli kyllä just niin hyvä kun odotinkin. En pahemmin kuuntele Green Dayta normaalisti, mutta livenä tuo bändi on ihan huippu hyvä.
TallennaTallennaTallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti