lauantai 5. heinäkuuta 2014

PÖNDEPÄIVÄ

PÖNDEPÄIVÄ

10.30  Herään kamalaan puheensorinaan. Joku mummun toveri on taas kylässä, hohhoijaa. Aamupala houkuttelisi, mutta en halua mennä keittiöön, kun joku vieras on siellä.

10.40 Avaan läppärin ja selaan blogeja. Piru vie, kun noi mummot huutaa.

10.55 Äiti ja iskä huristaa autolla pihaan. Nyt se mummo vihdoin lähtee. Silti päätän jatkaa blogien selailua.

11.10 Suljen läppärin ja kipitän suoraan suihkuun.

11.12 Taas toi sama hämähäkki, kun eilen illalla. Pakko käydä tosi pikaisesti suihkussa, ettei se ehdi tappaa mua.

11.24 Kaadan lasiin omenamehua. Pala raparperipiirakkaa, vaniljakastiketta päälle ja Voila. Nappaan gourmee aamupalani ja menen pihalle syömään

PÖNDEPÄIVÄ 11.35 Käyn repimässä kasan päivänkakkaroita ja väsään niistä seppeleen toivoen, että se tekisi musta söpön kesätytön näköisen.

12.07 Hyppään autoon. Ajetaan iskän kanssa kylälle ostamaan Mansikoita ja sitruunoita. Nam!

12.15 Millaiselta näyttää hyvä sitruuna? noh, otan nyt tämmöset. Hmmm, minkäs jäätelön nyt haluaisin? Puffet minttu on aina hyvä valinta.

13.03 Kaivan kaapeista kaikki leivontaan tarvittavat ainekset. Ei siinä mennyt kuin pari minuuttia ja olisin valmis leipomaan, mutta tottakai Anniina vaan datailee.

13.07 Syön kaapista löytämäni suklaamunan Anniinaa odotellessa. Katselen samalla Anniinan takana lentelevää paarmaa, mutten sano mitään ettei Anniina saa paniikkikohtausta ja juoksen talon ympäri kymmenen kertaa sitä karkuun.

13.20 Vihdoin! Nyt päästään aloittamaan leipominen.

PÖNDEPÄIVÄ1 13.40 Kanamunia meni kaksi liikaa ja uunin lämpötila on ensin liikaa ja sitten liian vähän. Nyt on kuitenkin marengit kypsymässä uunissa. Onneksi Manta rupesi paistamaan keltuaisia. Vähän kaipaankin jotain välipalaa.

14.15 popsin sekunnissa paistetun kanamunan ja päälle muutaman siivun vesimelonia. Samalla selailen Cosmoa.. mitä turhuutta koko lehti. Horoskooppi on tosin aina kiva ja taas kerran se oli oikeassa.

14.45 Kuulen auton ajavan pihaan. Sen on pakko olla Jenni (serkku). Kiva, että sekin jaksaa käydä moikkaamassa muun tekemisen välissä.

15.15 Jenni lähti. Pitäisi varmaan ottaa marenkilevyt pois uunista. Hyvältä näyttää.. ja maistuu, nam! Revin palan marenkia ja menen Mantan kanssa heittelemään koripalloa.

15.40 Kävelen postiluukulle. Ei postia. Nyt viimeistelemään leipomiset.

16.04 Kermavaahto vatkattu ja aseteltu ja mansikat päälle. Pavlova on viimein valmis. Ison Pavlovan laitan jääkaappiin odottamaan ja minipavlovan nappaan käteeni ja menen ulos. Istuudun Mantan ja Anniinan väliin syömään meidän kesäherkkua ja nauttimaan kesäsäästä.

16.21 Mummu, Vaari ja äiti saapuu kesäteatterista. Pakenin sohvannurkkaan, kun muut rupesi tekemään ruokaa. Otan puhelimen käteeni ja muokkailen tänään otettuja kuvia. Katson hidastus videoita ja olen aivan innoissani. Niin siistejä, hehe.

PÖNDEPÄIVÄ1 16.35 Avaan läppärin ja aloitan tämän postauksen kirjoittamisen.

17.00 Päätän ryhdistäytyä ja mennä auttamaan Mantaa ja Anniinaa grillauksessa. Tyypillistä, taas joku on vienyt mun balleriinat. Etsin flipflopit ja tallustelen leikkimökin pihalle.

17.10 Vihdoin ruokaa. Mulla olikin jo hirveä nälkä. Uusia perunoita ja voikastiketta, ihanan kesäistä. Grillattu makkara ei ihan houkuttelen, mutta kai se kuuluu kesään.

17.40 Käperryn sohvalle ja tsekkaan instagramin, facebookin, Whatsapin ja muut sosiaaliset mediat. Silmä alkaa painumaan kiinni ja en tappele vastaan. Kai sitä nyt pienet päikkärit voi ottaa, eikö niin?

18.00 "Nukutsä täällä!?", kuulen mantan äänen sanovan. Avaan silmät ja ehdotan korttipeliä.

18.20 Korttipelit alkaa jo kyllästyttää. Menemme herättämään Anniinaa. Siellä se makaa kuuntelemassa Suvi Teräsniskaa. Hyppään päälle ja läsötän siinä hetken.

18.30 Mummu käskee lähteä riippusillalle katsomaan onko valkoisia lumpeenkukkia. Haen pyörän. Minä pyöräilen ja Anniina juoksee vieressä.
PÖNDEPÄIVÄ2
18.34 Miten tää silta on näin pelottava? En ihmetteli vaikka se räsähtäisi. "Nappaa musta pari kuvaa" sanon Anniinalle.

18.50 Ajan edeltä Mummulaan, muut kävelee perästä.

19.07 Otan mukavan istuma asennon ja puhelimen käteen. Juttelen kavereille wapissa ja käyn kaikki somet läpi moneen kertaan.

19.24 Monenmonen kuukauden jälkeen menen saunaan.

19.26 Apua miten paljon mulla on tullut finnejä. Pitää kiinnittää huomiota enemmän ihonhoitoon.

19.35 Ihana fiilis, kun on puhtaat hiukset.

PÖNDEPÄIVÄ2 20.15 Nyt syödään pavlovaa. Jee me onnistuttiin, mummu ja äitikin tykkää. Joka haukkaisu tuo pienen mielihyvän. Tätä on pakko tehdä joskus uudestaankin.

20.50 Läsötän sohvalla ja naureskelen omille piirroksilleni Draw something pelissä. Miten me keksittiinkään ruveta pelaamaan tätä uudestaan. Onneksi voin kysyä anniinalta vinkkejä, kun en tajua hänen piirroksia. Ei vitsi tää on hauska peli.

21.10 Katselen jotain suomalaista ohjelmaa, jota äiti ja Vaari katsoo.

21.45 Plääh, tylsää. Missäköhän Anniina mahtaa olla.. varmaan korsussa. Menen sinne ja popitan musaa Anniinan kanssa. Bäädboi bäädboi, tasoi täs jutus ja niin edelleen. Miten tää meidän musiikki onkaan näin tasokasta.

22.03 Haen läppärin ja jatkan postausta.

22.31 Anniina lähtee Pubiin. Taidan tehdä pedin valmiiksi ja viimeistellä postauksen. Sen jälkeen voinkin vain katsoa Orange is the new blackia ja mennä nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti