keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

PRAHA

P1012084 P1012203 PRAHAA6 P1012218 PRAHAA4 P1012226 PRAHAA3

PÄIVÄ 1

Prahaan saavuimme aamupäivällä noin puolen päivän aikaan. Koko päivä oli aika umpimähkään väsyneenä haahuilua. Meidän umpimähkä seikkailun aikana me kuitenkin nähtiin astrologinen kello, joka on kuulemma joku nähtävyys, jota soittaa joku pääkallo aina tasatunnein. Lisäksi siellä pyöri jotain ukkoja, jotka kuvastaa kuulemma jotain paheita. Olihan se nyt hienoa nähdä niin voi tulevaisuudessa sanoa: "Minä olen nähnyt sen", jos joku siitä sattuu puhumaan. Kaarlen sillallakin napattiin pari kuvaa. Kadut oli kivoja ja siellä oli kiva tunnelma. Me kierrettiin sen aukion varmaankin lähes kaikki ympäröivät kadut, kun ei ollut hajuakaan miten päsätiin sieltä pois. Lopulta jotenkin löysimme ulospääsyn vanhasta kaupungista. Päädyimme shoppailukadulle, jossa meille iski innostuskohtaukset, kun sieltä löytyi mulle Reserved ja Anniinalle Gate. Päätettiin kuitenkin jättää shoppailut seuraavalle päivälle ja sillä kertaa vain tsekkailla vähän tarjontaa. Jo kuuden aikaan me mentiin kaupan kautta hotellille, koska oltiin niin poikki viimeyön vähäistenyöunien ja kaiken käppäilyn takia. kyllä me sitten vähän illemmalla mentiin vielä mäkkäriin nappaamaan jotain syötävää, mutta ajoissa mentiin kuitenkin nukkumaan.


P1010021 P1010027 P1010085 PRAHAA2 P1010089 PRAHAA1 P1010161 P1010169 PRAHAA5 PRAHAA P1010180 P1010319 P1010196 PRAHAA7 P1010357

PÄIVÄ 2

Toisena päivänä jaksoimme herätä aikaisin, koska edellisenä iltana mentiin jo niin aikaisin nukkumaan. Me päätettiin alottaa meidän päivä shoppailemalla. Eniten me oltiin tottakai innoissamme Reservedistä ja Gatesta. Bershkastakin löytyi pari kivaa alennusjuttua. Miksei Suomessa voi olla yhtä hyviä alennuksia kuin ulkomailla? Aina kun satun olemaan kesäalennuksien aikaan ulkomailla, mietin tätä samaa asiaa. Siellä on melkein koko kauppa noin 50-70% alennuksissa. Suomessa taas ehkä yksi rekki -20%. Lounaaksi me napattiin Buger Kingistä hampparit ja jälkkäriksi Smurffijätskiä, josta Anniina on hehkuttanut jo vaikka kuinka kauan.
Sään puolesta tää päivä oli vähän synkkä ja kurja. Heti meidän shoppailun jälkeen alkoi hullu rankkasade ja ukkonen. Me juostiin säätä pakoon lähimpään ravintolaan/baariin/kahvilaan. Tässä vaiheessa mä haluan kiittää jotain ylempiä voimia siitä säästä, koska me löydettiin ehkä siistein paikka ikinä. James Dean niminen Amerikkalaistyylinen Diner. Siellä oli kunnon fiftari meininki ja aivan ihana tunnelma. Olisin tuolla aina lounaalla tai muuten vaan hengailemassa, jos asuisin Prahassa. Mä otin tommosen mansikkapirtelön, jossa oli kermavaahtoa ja kirsikka päällä. Anniina ja Manta joi Marilyn Monroe ja James Dean Drinkit. Lisäksi me syötiin Anniina kanssa puoliksi tommoset Pancaket ja Manta otti Banana splitin. Tarjoilijoillakin oli ihan sairaan siistit asut ja se oli täynnä Marilyn Monroen ja James Deanin kuvia. Naisten vessankin seinät oli vuorattu kokonaan James Deanin kuvilla. Menkää tuonne, jos menette Prahaan.
Sään vähän parantuessa menimme Kaarlensillan yli joen toiselle puolelle ja lähdimme "kiipeämään" kohti Prahan linnaa. Mantaa kiinnosti Prahan linna ja minä ja Anniina odotettiin innoissaan siellä olevaa Starbucksia. S i i s t e i n  S t a r b u c k s  i k i n ä !  Harmi vaan, että siellä oli satanut niin kaikki ne penkit oli ihan märkiä ja sisällä oli supertäyttä, koska sen bucksin terassilta oli huikeet näkymät. Hyvällä säällä siinä olisi ollut ihan huippua hengailla ja siemailla Frappea. Sisäpuolella olisi myös ollu semmoset ns. loossit, joissa oli ikkuna, josta oli huikeet näköalat, mutta ne oli tietenkin kaikki varattu. Kaiken tän lisäksi siellä oli myös huippu työntekijä, jolla oli Suomalainen kaveri. Joka tapauksessa me saatiin meidän juomat ja kuvat niistä sillä näköalalla ja Manta pääsi näkemään linnan ja kirkon ja muut hienot rakennukset, joten kaikki oli iloisia.
Matkalla alaspäin meidän tiemme kohtasi lelumuseon ja sinne päädyimme. Muuten se oli aika tylsä, mutta barbie näyttely oli ihan mahtava. Siellä oli kaikki julkkis barbieita ja joitain ihan ensimmäisiä Barbieita. Se oli aika nopeasti ohi ja sen jälkeen suuntasimme kohti hotellia pienelle lepotauolle ja ostokset oli kiva saada pois.
Seuraavaksi suuntasimme kidutusmudeoon, jota en suosittele yhtään kenellekkään. Ihan järkyttävä paikka. Kidutusmuseon melkein vieressä olevaa ravintolaakaan en suosittele kellekkään, koska siellä ei ollut hyvää ruokaa. Drinksuja sieltä sai paljon erilaisia ja ihan hyviä, joten pelkille drinksuille siihen voi kyllä mennä. 
Syömisen jälkeen meidän oli tarkoitus mennä vain käymään Karlovy Laznessa, keski Euroopan suurimalla klubilla, mutta se ilta venyi yhteen asti, kun innostuimme tanssimaan. Samalla kävimme myös IcePubissa, missä tuntui vähän kuin olisi Suomessa ollut.

Seuraavana päivänä hyppäsimme bussiin noin viiden tunnin matkalle kohti Itävaltaa.


Praha oli ihan huippu kaupunki. Siellä oli ihan superkiva fiilis. Me vietettiin siellä kaksi päivää ja se riitti hyvin shoppailuun, nähtävyyksiiin, hengailuun ja yöelämän tsekkaukseen. Tottakai siellä viihtyisi kauemminkin, mutta jos haluaa vaikka viikonloppumatkalle kivaan kaupunkiin niin suosittelen Prahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti